Daniela Șerban, președintele Asociației Române pentru Relația cu Investitorii, a explicat cum putem face o investiție sigură din care am putea deveni chiar milionari în momentul în care ieșim la pensie.

Cum poți deveni milionar la pensie

Expertul spune că cea mai sigură investiție este cea de la bursă. Potrivit unor calcule, în 10 ani îți poți dubla suma investită.

„Trebuie să investim dacă vrem, pe termen lung, să batem inflația și să multiplicăm banii. Dacă vorbim de multiplicarea banilor, vorbim de un efect compus. Randamentul de anul acesta se adună la suma investită inițial, iar anul viitor avem un randament la o sumă mai mare, practic există un efect de multiplicare.

În zece ani, la o dobândă generică de 10%, putem să ne dublăm banii pe care i-am alocat noi efectiv. Dobânda compusă permite chiar mai repede de zece ani să îți dublezi banii. Sunt calcule care arată că putem ajunge chiar și milionari la pensie dacă punem bani, lună de lună, pentru investiții și nu-i ținem așa doar deoparte.” a zis Daniela Șerban la DC News

Bilete de tratament pentru pensionari

Guvernul a aprobat acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari în anul 2023 și a majorat suma alocată în acest scop.

Astfel, aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale și beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei.

Astfel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.

La acestea se adaugă și biletele de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.