Magistraţii şi personalul auxiliar de la instanţa supremă au câştigat procesul cu Ministerul Finanţelor Publice (MFP) pentru plata drepturilor salariale, Curtea de Apel Bucureşti obligând, vineri, MFP şi Curtea de Conturi să le plătească acestora drepturi salariale de aproape 1,5 milioane de lei.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a obligat Ministerul Finanţelor Publice şi Curtea de Conturi, într-un nou proces câştigat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la plata unor drepturi salariale în cuantum de 1.453.475 de lei.

Instanţa CAB a decis, vineri că magistraţii şi personalul auxiliar de la instanţa supremă trebuie să primească aceşti bani cu titlu de drepturi salariale.

Astfel, instanţa a respins excepţia inadmisibilităţii invocată de Ministerul Finanţelor în acest proces, a admis acţiunea făcută de instanţa supremă şi a constatat că refuzul de viză emis de controlorul delegat nr. 43/21 iulie 2009 privind proiectul de operaţiuni referitor la ordinele de plată 598, 599, 600, 601, 602 şi 603 din 21 iulie privind suma de 1.453.475 de lei, confirmată ca fiind întemeiat de Curtea de Conturi, este nejustificată.

Magistraţii CAB au obligat astfel MFP la plata acestor drepturi salariale în termen de o zi de la pronunţarea acestei hotărâri.

Potrivit deciziei date de Curtea de Apel Bucureşti hotărârea este executorie de drept şi poate fi atacată de MFP sau de Curtea de Conturi în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei.