Nicolae Botgros nu poate să depășească momentul în care a rămas fără draga sa soție. Cântăreața Lidia Bejenaru Botgros a murit în iulie, decesul producându-se în urma unei hemoragii. Acesta suferea de cancer la colon și fusese supusă la trei operații în decurs de doar o săptămână. De asemenea, ea avea și diabet zaharat foarte avansat. Aceste detalii au fost oferite de Corneliu, fiul lui Nicolae Botgros.

„Pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe data de 11 au operat-o, după care, peste patru zile, a urmat a doua intervenție. După patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea pentru că era în comă. A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea… deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabet de vreo 20 și ceva de ani”, a spus Nicolae Botgros.

Nu au știut nici doctorii

El a spus cu durere în glasă că nu și-a închipuit că va urma o tragedie.

„Nici nu m-am gândit că ea va deceda, nici ea nu a crezut că în două săptămâni o să aibă trei operaţii grele şi o să plece dintre noi! Nu a ştiut nici ea, nici eu, nici copiii, nici rudele apropiate, nici prietenii noştri, dar nici doctorii.

Credeam că o să meargă acasă aşa că după toate celelalte operaţii pe care le-am avut împreună, că a avut 12 intervenţii. Când îmi imaginez că a rămas Cornel fără mamă, îmi vine să ţip la cer. Puterea vine de Sus. Dumnezeu ne dă har, ne dă dar, dar ne dă şi putere şi dă omului atât cât poate să ducă el… Greu, foarte greu! Toţi îmi spun „Maestre, fii tare, fii puternic”, dar puterea mea astăzi zace în pământ. Puterea mea a fost soţia. 50 de ani pe care i-am trăit împreună au fost o viaţă de om”, a declarat Nicolae Botgros, la Antena Stars.

Cine a fost Lidia Bejenaru

„Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum pentru că așa am rămas de singur și de sărac, ea îmi lipsește fiecare secundă din fiecare minut. Eu am trăit cu ea 40 de ani, 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani. De la 15 ani jumătate ne cunoaștem”, a spus el în urmă cu câteva zile.

Lidia Bejenaru a fost o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.