În urmă cu o săptămână, pe 26 iulie, Lidia Bejenaru Botgros, soţia maestrului Nicolae Botgros, înceta din viaţă la vârsta de 68 de ani.

Ce boală a răpus-o pe Lidia Bejenaru Botgros?

Nicolae Botgros a vorbit acum, pentru prima oară, despre acest moment teribil şi despre chinurile prin care a trecut soţia sa înainte să se stingă.

“Trei intervenții. Timp de două săptămâni aproape. Dacă vorbim așa, pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe dat de 11 a operat-o după care peste patru zile a urmat a doua intervenție, după patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea fiindcă era în comă.

A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea ea era foarte avansat, deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabetul ei de vreo 20 și ceva de ani”, a povestit Nicolae Botgros pentru Spynews.ro.

“Așa am rămas de singur și de sărac, ea îmi lipsește fiecare secundă din fiecare minut”

Maestrul recunoaşte că multe persoane i-au fost şi îi sunt alături în aceste momente grele, însă se simte acum singur şi sărac. Nicolae Botgros şi Lidia Bejenaru se cunoşteau de tineri şi au fost căsătoriţi timp de cinci decenii.

“Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum pentru că așa am rămas de singur și de sărac, ea îmi lipsește fiecare secundă din fiecare minut.

Eu am trăit cu ea 40 de ani, 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani, de la 15 ani jumătate ne cunoaștem”, a mai mărturisit liderul orchestrei “Lăutarii” din Chişinău.

“S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori”

„S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei „Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei „Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, scria, în ziua morţii artistei, Andrei Locoman, directorul general al Moldova-Concert.