Potrivit revistei Closer, Macron şi-a schimbat croitorul şi îşi va cumpăra de-cum încolo costumele de la firma Smuggler, singura casă de modă din Paris ale cărei confecţii sunt realizate integral în Franţa, mai precis în localitatea Limoges (centrul ţării). 

Responsabilul firmei, Gilles Attaf, a dezvăluit revistei Closer că iniţial a fost contactat de cabinetul soţiei preşedintelui, Brigitte Macron, iar cabinetul prezidenţial "a preluat apoi ştafeta". 

Această opţiune pentru industria autohtonă îl va costa însă mai scump pe preşedintele francez: costumele firmei Smuggler au preţuri cuprinse între 800 şi 1.200 de euro. 

Până acum, Macron îşi cumpăra costumele – pentru ţintele sale oficiale – de la firma pariziană Jonas et Cie, unde aceste articole se vând la preţul de aproximativ 400 de euro. 

În ziua alegerii sale, în mai anul acesta, consiliera sa de comunicare a dezvăluit pe Twitter că preţul costumului de la Jonas et Cie, purtat de noul preşedinte, a fost de 450 de euro. 

"De fapt, a fost între 340 şi 380 de euro, retuşurile incluse", a precizat ziarului Le Monde, Laurent Touboul responsabilul firmei Jonas et Cie.

AGERPRES