Economia globală îşi va reveni, dar creşterea va atrage după sine noi ameninţări. Mai multe, în suplimentul „Lumea în 2010 + România în 2010“, realizat de „Capital” în colaborare cu „The Economist”.

Din punctul de vedere al prestigioasei reviste britanice „The Economist”, cea mai vulnerabilă zona rămâne, în 2010, Europa de Est. Ne putem consola cu gândul că analiştii revistei includ aici şi statele baltice, singura zonă, la nivel global, care se va adânci în recesiune, cu o scădere estimată la circa 4%.

În dreptul României, figurează o evoluţie minimă, de 1%, asemănătoare cu cea preconizată pentru restul statelor europene. Speranţele anului 2010 se leagă de industriile auto şi prelucrătoare şi, într-o măsură semnificativă, de atragerea de fonduri structurale, ţinând cont că, până acum, statul nu a reuşit să absoarbă decât 8,34% din cuantumul care ne revine.

Veşti bune sunt de aşteptat de pe bursă, care, exceptând vechile probleme (lichiditate scăzută, emitenţi puţini etc) va raporta, per total, randamente pozitive.

DETALII:
Citeşte mai mult în suplimentul „Lumea în 2010 + România în 2010“, realizat de „Capital” în colaborare cu „The Economist”, care va apărea pe piaţă luni, 14 decembrie.