În 2010 producţia Lukoil s-a ridicat la 96 milioane de tone. Deşi Lukoil a stabilizat cu succes producţia la zăcămintele petroliere din Vestul Siberiei, prin implementarea noilor tehnologii, experţii susţin că firma ar putea să nu reuşească să menţină în acest an nivelul producţiei similar cu cel din 2011, tramsmite Agerpres.

În primele patru din 2012 Lukoil a extras 27,91 milioane de tone de petrol din Rusia, în scădere faţă de 28,46 milioane de tone în perioada similară din 2011, în urma declinului înregistrat la zăcământul Yuzhno Khylchuyu.

Experţii estimează că anul acesta producţia Lukoil ar urma să scadă cu 1% dar se va redresa până în 2014.

Luna acesta Standard & Poor’s Ratings Services a revizuit în creştere, de la stabilă la pozitivă, perspectiva atribuită grupului Lukoil şi a confirmat la BBB minus ratingul pentru creditele pe termen lung.

Lukoil a anunţat o majorare semnificativă a cheltuielilor de capital pentru a stabiliza şi a majora producţia, precum şi pentru modernizarea rafinăriilor sale. Totuşi, S&P se aşteaptă ca profilul de credit al companiei ruse să rămână solid iar fluxul de numerar operaţional să nu fie afectat.

Lukoil deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior, respectiv în Ucraina, Bulgaria şi România – rafinăria Petrotel. De asemenea, Lukoil deţine acţiuni la o rafinărie din Olanda.