"Vom stabiliza producţia de ţiţei la acest nivel, la nivelul din 2016", le-a declarat jurnaliştilor Vagit Alekperov. 

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale. 

Compania rusă intenţionează să producă în acest an aproximativ 85 milioane de tone de ţiţei. 

Declaraţia lui Vagit Alekperov vine după ce Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a convenit miercuri să-şi reducă producţia de petrol pentru prima dată în ultimii opt ani. Plafonul de producţie al OPEC a fost redus până la 32,5-33 milioane de barili pe zi, în ideea de a susţine preţul petrolului. 

Decizia OPEC ar putea stabiliza preţul barilului de ţiţei la aproximativ 50 de dolari, consideră reprezentanţii Lukoil. 

Vagit Alekperov a anunţat că studiile tehnice privind zăcămintele Ab Teymour şi Mansouri din Iran vor fi prezentate în viitorul apropiat companiei naţionale iraniene de petrol (NIOC). 

Sperăm că legislaţia va fi aprobată înainte de sfârşitul anului, undeva în octombrie, şi vom discuta contractele până în mai, a declarat Vagit Alekperov. Acesta a apreciat că fiecare dintre cele două zăcăminte conţine rezerve recuperabile de ţiţei de peste un miliard de tone metrice. 

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie. Agerpres