Compania a cumpărat 45% din acţiunile Brussels Airlines cu 65 de milioane de euro şi avea opţiunea de a prelua şi restul acţiunilor. 

Tranzacţia ar urma să fie finalizată la începutul anului viitor. 

Compania este cel mai mare operator aerian european şi deţine companiile Germanwings, Eurowings, Swiss Airlines, Austrian Airlines şi societatea de transport aerian de marfă Lufthansa Cargo. 

Brussels Airlines este o ţintă atractivă de preluare pentru Lufthansa, având în vedere traficul de business care trece prin hub-ul său din capitala Belgiei, unde au sediul multe instituţii ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, recentele atentate teroriste, care au dus la închiderea aeroportului din Bruxelles, au provocat companiei Brussels Airlines pierderi masive. 

Compania aeriană germană Lufthansa a înregistrat în 2015 profitul o creştere spectaculoasă a profitului, graţie preţului scăzut al petrolului.

'2015 a fost un an foarte dificil pentru Lufthansa din punct de vedere emoţional din cauza catastrofei de la Germanwings', a precizat directorul general de la Lufthansa, Carsten Spohr. Un avion A320 al Germanwings, divizie low-cost a Lufthansa, s-a prăbuşit în Alpii francezi la data de 24 martie 2015, iar anchetele ulterioare au ajuns la concluzia că această tragedie în urma căreia au murit 150 de persoane a fost provocată de copilotul Andreas Lubitz.

De asemenea, Lufthansa s-a confruntat anul trecut cu numeroase greve ale piloţilor şi personalului de bord, care au culminat în luna noiembrie cu cea mai lungă grevă din istoria companiei.

Cu toate acestea, profitul net al Lufthansa a urcat de la 55 milioane de euro în 2014 până la 1,7 miliarde euro. De asemenea, profitul operaţional a crescut cu 55,2% până la 1,8 miliarde euro iar veniturile au crescut cu 6,8% până la 32,1 miliarde euro.

AGERPRES