'2015 a fost un an foarte dificil pentru Lufthansa din punct de vedere emoţional din cauza catastrofei de la Germanwings', a precizat directorul general de la Lufthansa, Carsten Spohr. Un avion A320 al Germanwings, divizie low-cost a Lufthansa, s-a prăbuşit în Alpii francezi la data de 24 martie 2015, iar anchetele ulterioare au ajuns la concluzia că această tragedie în urma căreia au murit 150 de persoane a fost provocată de copilotul Andreas Lubitz.

De asemenea, Lufthansa s-a confruntat anul trecut cu numeroase greve ale piloţilor şi personalului de bord, care au culminat în luna noiembrie cu cea mai lungă grevă din istoria companiei.

Cu toate acestea, profitul net al Lufthansa a urcat de la 55 milioane de euro în 2014 până la 1,7 miliarde euro. De asemenea, profitul operaţional a crescut cu 55,2% până la 1,8 miliarde euro iar veniturile au crescut cu 6,8% până la 32,1 miliarde euro.

'Dublarea rezultatelor companiei se datorează atât reducerii costurilor cu combustibilul cât şi evoluţiei favorabile a volumului de pasageri', a precizat Carsten Spohr.

În aceste condiţii, echipa managerială va propune acordarea unui dividend de 0,50 euro pe acţiune pentru 2015, după ce în 2014 Lufthansa nu a plătit dividende, şi afirmă că intenţionează să plătească şi dividende în anii următori.

Grupul Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, regrupează companiile Eurowings, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines şi compania de transport aerian de marfă Lufthansa Cargo. AGERPRES