“Orbane, pare că de mâine ești iar șomer!” a scris Cristian Vasîlcoiu, candidat al PSD la funcția de senator și fost consilier al Olguței Vasilescu la ministerul Muncii. Tot din zona Craiovei, Claudiu Manda a sugerat aceeași idee.

Preşedintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, a declarat duminică seara, după exit-poll, că PSD aşteaptă să înceapă negocierile cu alte partide pentru a forma majoritatea în Parlament şi să meargă la Cotroceni cu propunerea de premier.

“Le mulţumesc tuturor colegilor mei şi vom fi concentraţi până mâine dimineaţă sau cât este nevoie să numărăm fiecare vot. Românii astăzi i-au taxat pe cei care au guvernat pentru toate gafele pe care le-au făcut şi ne aşteptăm ca în Dolj şi în Craiova să fie taxaţi şi mai rău pentru ambiţia pe care şi-au pus-o cu craiovenii, cu copiii craiovenilor, cu închiderea pieţelor, cu închiderea târgului (n.red.: târgul de Crăciun) şi cu toate abuzurile pe care le-au făcut. După ce se numără voturile, aşteptăm ca PSD să înceapă negocieri şi cu alte partide, să mergem la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru şi să încercăm, şi să şi reuşim, să avem un guvern făcut de PSD, în jurul PSD”, a spus Manda într-o conferinţă de presă, după publicarea rezultatelor alegerilor parlamentare.

Acesta a mai afirmat că PSD se aşteaptă ca la Dolj să aibă un rezultat şi mai bun decât cel de la nivel naţional.

“Ne aşteptăm pe judeţul Dolj la un rezultat mult mai bun, însă toată lumea ştie că nu rezultatul de exit-poll este rezultatul oficial. Dacă rezultatul la nivel naţional este 30 virgulă ceva la sută raportat la 29 virgulă ceva la sută, ştim exact cine este pe locul întâi. Avem experienţa exit-poll-ului anterior, unde la Craiova a dat 35% la 29% şi în final a fost 35% la 24% şi ne aşteptăm ca şi de data asta distanţa dintre PSD şi PNL să fie mai mare. Dar lucrul acesta îl vom vedea abia când vom număra voturile”, a susţinut Manda.

Rezultate alegeri parlamentare. Marcel Ciolacu, despre Ludovic Orban: “Nu mai poate fi premier”

Și Marcel Ciolacu este încrezător că PSD va câștiga alegerile parlamentare, după numărarea tuturor voturilor. El spune că Ludovic Orban, actualul premier, nu mai poate îndeplini această funcție, deoarece nu mai are reprezentare în rândul alegătorilor.

“Partidul care are cele mai multe mandate merge la Cotroceni cu propunere pentru premierul desemnat. Am avut discuții cu mai mulți lideri politici. Hai să așteptăm ponderile fiecărui partid și apoi avem această discuție. Așteptăm și apoi vom începe dialogul cu celelalte formațiuni politice.

E evident că Orban nu mai poate fi premier. Este un vot împotriva acestui Guvern. Românii au transmis un vot foarte clar că Guvernul trebuie compus din specialiști, care să știe să gestioneze această situație,” a spus Ciolacu.

Gabriela Firea: „Președintele României nu va putea să ignore PSD”

Mai mult, Gabriela Firea este convinsă nu numai că PSD va avea o propunere de premier, dar este convinsp și de faptul că președintele Klaus Iohannis va fi obligat să îi dea curs.

„Președintele României nu va putea să ignore PSD. Nu vreau să par optimistă, dar sunt convinsă că vom rămâne în continuare pe primul loc. Suntem formațiunea care a câștigat alegerile. E normal ca președintele să respecte Constituția și să să încredințeze formarea Guvernului partidului care a câștigat alegerile”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a susținut că, în caz contrar, „ar fi un act de trădare față de români”.