Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, joi, la Giurgiu, că nu sunt justificate reproşurile adresate liberalilor cu privire la contextul numirii lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

În același timp, premierul le-a transmis reprezentaților USR să se concentreze „pe bătălia cu PSD” și să ” consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL”.

„Consumă prea multă energie, adversarul nostru este PSD, cu toate relele pe care le aduce pentru România. Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile, să învingem PSD şi să scoatem PSD de la butoane. (…) Cred că am demonstrat că putem colabora, am câştigat împreună alegerile pentru Bucureşti, am câştigat împreună, de exemplu, la Vrancea (…) Îi sfătuiesc pe mai tinerii mei colegi să consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL, să se concentreze pe bătălia cu PSD”, a afirmat Orban.

Alegerea lui Iordache, ”lucrul cel mai grav care s-a întâmplat în Parlament”

Totodată, liderul liberalilor a mai subliniat faptul că nu există un „scandal” între PNL şi USR, adevărata problemă fiind promovarea lui Florin Iordache în această funcţie de către PSD.

De asemenea, premierul a mai adăugat că numirea lui Florin Iordache este ”cel mai grav lucru care s-a întâmplat în Parlament” și că nu dorește să mai răspundă altor comentarii.

„Nu este niciun scandal, atât noi cât şi USR am atacat alegerea lui Florin Iordache. Scandalul în sine este că o majoritate controlată de PSD şi de aliaţi a putut să ia o astfel de decizie ineptă de a pune în fruntea Consiliului Legislativ un personaj atât de rău famat şi de dubios precum Florin Iordache. Ăsta este lucrul cel mai grav care s-a întâmplat în Parlament.

În rest, nu vreau să răspund unor comentarii care mi se par deplasate”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea