Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut o întrevedere cu Blocul ACUM din Republica Moldova. Președintelui PNL a ales o zi simbolică pentru această întâlnire.

„Am ales această zi simbolică, ziua în care sărbătorim Limba Română, să fie ziua revederii noastre. Ne-am revăzut într-un moment important, într-un moment în care partenerii noștri din Blocul ACUM se găsesc la guvernare, într-un proces amplu de democratizare a Republicii Moldova, într-un proces amplu de reluare a parcursului european și într-un proces amplu de reformare a statului, astfel încât instituțiile statului să redevină instrumente prin care este servit interesul general al cetățenilor.

De asemenea, mă bucur că m-am întâlnit cu primarul ales al Chișinăului, care este din punctul nostru de vedere adevăratul primar al Chișinăului.”

Orban a fost întrebat despre cum vede situația că tot mai mulți cumătrii în funcții, mulți apropriați ai președintelui Igor Dodon.

„Nu cunosc în detaliu ceea ce îmi relatați dumneavoastră, ca atare nu pot să vă răspund. Ceea ce pot să vă spun este că partenerul nostru de încredere din Republica Moldova este Blocul ACUM. Am fost, suntem și vom fi alături de Blocul ACUM, credem cu toată tăria că partenerii noștri reprezintă singura soluție viabilă pentru Republica Moldova, pentru a asigura democrația autentică, pentru a garanta respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova și mai ales pentru a asigura o traiectorie europeană, care să permită fiecărui cetățean al Republicii Moldova să trăiască mult mai bine.”

Legat de șansele actualei alianțe, Blocul ACUM și PSRM, Luddovic Orban consideră că au în vedere interesul general al Republicii Moldova.

„Indiferent de ce vor decide cei din Blocul ACUM, va repet, partenerii noștri de încredere, partenerii noștri de nădejde, suntem convinși că au în vedere interesul general al Republicii Moldova și dorința de a asigura un trai mai bun pentru cetățenii Republicii Moldova și sunt convins că în fundamentele politice care au determinat existența Blocului ACUM, vor rămâne consecvenți și vor milita în continuare pentru atingerea obiectivelor fundamentale.”

Întrebat dacă susține și un acord militar cu Federația Rusă, în contextul în care ministrul Apărării din Federația Rusă a vorbit despre semnarea unui acord militar cu Republica Moldova, liderul PNL nu a dorit să comenteze.

„Eu cred că decizia, care a fost luată de autoritățile Republicii Moldova și anume aceea de a semna acorduri de asociere, decizia categorică a Blocului ACUM de a susține parcursul euroatlantic pentru Republica Moldova, reprezintă liniile de politică externă, clare ale partenerilor noștri și sunt convins că și ale Guvernului.

Aici nu este vorba de a susține sau de a nu susține ceva. Nu pot să vă dau un răspuns.”