Fostul premier Victor Ponta demontează promisiunile lui Ludovic Orban privind majorarea pensiilor de la 1 septembrie.

Ponta arată că Executivul condus de președintele PNL nu va respecta nici Legea pensiilor care este în vigoare în aceste moment, dar nici măcar legea pensiilor care a existat înaintea formulei promulgate deja de Președintele Iohannis în vara anului trecut.

”GARANTEAZĂ ORBAN = MINCIUNĂ 100%!”

”Orban garantează ca Vanghelie – adică minte de îngheață apele!

Noua Lege a Pensiilor este în vigoare din 8 Iulie 2019 – când a fost promulgată de Președintele Iohannis! Vă garantez eu că Orban NU aplică această lege care prevede creșteri de până la 40% – MINCIUNĂ!

Vechea Lege a Pensiilor 263/2010 prevedea indexarea anuală a pensiilor cu rata inflației și jumătate din creșterea salariului mediu din anul precedent – pentru 2020 aproximativ 6% / în 2020 Guvernul Orban a indexat pensiile cu ZERO lei – dacă acordă 10% din Septembrie ( adică 4 luni din 12 ) înseamnă că indexarea este de 3,3% – semnificativ mai mică decât este legal) – deci încă o MINCIUNĂ!

Dar MINCIUNILE lui Orban au un scop – trebuie să aibă bani pentru afacerile cu măști și pentru angajările pilelor peneliste !”, a scris Victor Ponta vineri pe Facebook.

În context, trebuie precizat faptul că Premierul Ludovic Orban a dat vineri asigurări că pensiile vor creşte anul acesta.

”Vă garantez că vom crește pensiile”

Iar procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru, a explicat Orban.

”Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile.

Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la finalul vizitei efectuate la şantierul Podului de peste Dunăre, în zona Măcin – Smârdan, judeţul Tulcea.