Premierul Ludovic Orban susține că obiectivul autorităţilor este să nu mai ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, şantierele să fie deschise şi fie pus în practică programul de relansare economică.

Declarațiile premierului Orban survin în urma unei vizite efectuate vineri, pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre prin Măcin-Smârdan.

“Suntem pe şantier, obiectivul nostru este să mobilizăm toate instituţiile statului care au atribuţii în bătălia cu COVID-ul, să aducem alături de noi pe toţi actorii instituţionali, indiferent că sunt din zona publică sau din zona privată şi nu în ultimul rând cetăţenii să îi aducem alături de noi, să revină la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul românilor în prima parte a pandemiei”, a spus premierul.

Adio stare de urgență

Întrebat de jurnalişti dacă se poate lua în calcul intrarea în starea de urgenţă având în vedere creșterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirs, premierul a precizat că obiectivul este să nu mai fie luate măsuri care să afecteze economia.

“Obiectivul nostru este nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia, să ţină toate şantierele deschise, să punem în practică programul de relansare economică prin investiţii, prin susţinerea companiilor, prin măsurile active de susţinere a angajaţilor astfel încât românii să nu sufere de pe urma epidemiei, companiile să nu sufere de pe urma epidemiei, să generăm o dinamică economică care să permită cât mai rapid reluarea unei creşteri economice”, a subliniat premierul Orban.