În cadrul conferinței de presă de la Ministerul Educației, Ludovic Orban a fost întreabt despre proiectul de lege depus la Senat de deputatul Adrian Dohotaru care prevede amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie 2021.

„Din punctul meu de vedere, mandatul actualului Parlament expiră la data de 20 decembrie şi, ţinând cont de structura actualului Parlament, care este departe de a reflecta opţiunile actuale ale populaţiei, reflectă opţiunile din 2016 care nu mai au nicio legătură cu opţiunile de astăzi, actualul Parlament, cu cât îşi încetează mai repede mandatul, cu atât este mai bine pentru România.

România are nevoie de un Parlament care să fie o oglindă fidelă a nevoilor şi aspiraţiilor românilor. Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecinţe negative pentru România, pentru că actualul Parlament este dominat de un PSD care este la fel de retrograd, la fel de rupt de realităţile economice şi la fel de înclinat să facă rău României”, a declarat Orban.

Ce se întâmplă cu alegerile parlamentare de pe 6 decembrie

Primul ministru a fost întrebat vineri dacă se vor mai ține alegerile parlamentare în luna decembrie în contextul în care cazurile de coronavirus ar ajunge la 5 mii pe zi. Premierul a răspuns că obiectivul Guvernului este de a opri creșterea numărului de infectări cu coronavirus.

”Obiectivul nostru este să oprim creşterea numărului de cazuri, pentru asta ne luptăm, de ce să facem prognoze. Sigur că noi suntem pregătiţi să facem faţă oricărei situaţii, pe de altă parte, putem, printr-un efort comun, asigurându-ne de respectarea regulilor simple care nu sunt foarte complicate, putem opri creşterea numărului de cazuri”, a adăugat prim-ministrul.

Coronavirus 2 octombrie

Bilanțul coronavirus trimis  de către Grupul de Comunicare Strategică arată că, până azi, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

105.582 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.343 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.