După ce a demisionat din poziţia de prim-ministru, se pare că Ludovic Orban ar fi pus deja ochii pe o nouă funcţie importantă.

Fostul premier caută acum susţinere în interiorul PNL pentru a-şi asigura susţinerea în viitorul Parlament pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Orban ar fi discutat deja cu câţiva lideri liberali apropiaţi pentru a-şi asigura sprijinul acestora, susţin surse din interiorul PNL, potrivit Digi24.

Funcţia i-ar fi fost propusă lui Orban şi de către preşedintele Klaus Iohannis, în discuţia pe care cei doi au avut-o luni la Palatul Cotroceni.

După ce preşedintele Iohannis i-a transmis că nu îl va mai propune pentru funcţia de premier desemnat pentru formarea unei noi majorităţi în urma alegerilor parlamentare, Ludovic Orban vizează acum a treia poziţie în statul român.

Ludovic Orban, în calitatea sa de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, va negocia în numele PNL formarea majorităţii parlamentare alături de USR PLUS şi UDMR.

Ce a declarat, luni seara, Ludovic Orban?

„România are nevoie de un Guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor români și decizia mea de astăzi vreau să arate foarte clar: că nu mă cramponez de funcție.

Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie și criză economică fără precedent.

Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările.

Pe 6 decembrie romanii au decis componența viitorului parlament. Obiectivul meu este de a construi o majoritate care să nu conțină PSD și de a fi implicat în negocierile viitoare.

Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului ce va fi desemnat de președintele României. Vreau să spun clar. Demisia mea să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcție. Pentru mine interesul României este deasupra PNL și deasupra intereselor mele personale.

Le mulțumesc celor care au fost alături de noi în grelele bătălii din acest an. De asemenea vreau să transmit cetățenilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile a fost luată cu un singur scop: de a apăra sănătatea, viața și locurile de muncă.”