Ludovic Orban dă marea veste cu privire la gazele din Marea Neagră. Președintele Camerei Deputaților anunță modificăril legislative care să ajute în dezvoltarea acestui proiect major pentru România.

Prima moleculă de gaz românesc va fi extrasă anul acesta, însă nu din cel mai mare perimentru, Neptun Deep.

Ludovic Orban dă marea veste cu privire la gazele din Marea Neagră. Discuții cu OMV Petrom

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, afirmă că exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru securitatea energetică a României, menţionând că din taxele colectate din aceste exploatări se poate constitui un fond care să finanţeze investiţii majore.

Orban s-a întâlnit, vineri, la Parlament, cu reprezentanţi ai OMV Petrom pentru a discuta despre modificările legislative în cazul proiectului de exploatare offshore a gazelor din Marea Neagră.

„Am avut astăzi o întâlnire, la Parlament, cu doamna Christina Verchere, director general executiv al OMV Petrom, şi cu domnul Alexandru Marinescu, vicepreşedinte Reglementare şi Afaceri Publice Corporative al OMV Petrom, despre stadiul proiectului de exploatare offshore a gazelor din Marea Neagră, precum şi despre modificările legislative care să ajute în dezvoltarea acestui proiect major pentru România.

Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru aprovizionarea cu energie şi pentru securitatea energetică a ţării noastre.

De asemenea, taxele care vor fi colectate din aceste exploatări se pot constitui într-un fond care să finanţeze investiţii majore, atât de necesare pentru dezvoltarea României”, a scris Orban pe Facebook.

”Vom scoate din Marea Neagră mai mult decât putem consuma noi”

Extracția de gaz din perimetrele României de la Marea Neagră va începe anul acesta, prin compania Black Sea Oil&Gas, a declarat luna trecută ministrul Energiei Virgil Popescu.

Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta de compania Black Sea Oil&Gas din perimetrul Aurora, iar din zăcământul Neptun Deep probabil că acest lucru se va întâmpla în anul 2025, a precizat el.

”Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult decât putem consuma noi, dar avem răgaz până în 2025 probabil când ar putea să iasă prima moleculă din Neptun Deep. Și aici aş face o paranteză.

Primul gaz românesc, prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră, va fi anul acesta. Va fi scoasă de compania Black Sea Oil&Gas din alt perimetru, Aurora, în zona de nord a arealului şi vor scoate primul gaz românesc.

Este o descoperire mai mică, este un perimetru mai mic decât Neptun Deep, dar va ieşi primul gaz românesc din Marea Neagră. Deci, vom avea anul acesta primul gaz scos din Marea Neagră”, a spus Virgil Popescu