Ludovic Orban despre un posibil blocaj în coaliție: Când vom lua deciziile, vor fi prezentate public

Așadar, Președintele Camerei Deputaților a spus luni, în cadrul unei declarații de presă, că nu există un blocaj la nivelul coaliţiei guvernamentale cu privire la Avocatul Poporului, şefia TVR şi conducerea Radioului public, menţionând că atunci când vor fi luate decizii, ele vor fi prezentate public.

“Nu există niciun blocaj. Când vom lua o decizie pe temele TVR, Radio, Avocatul Poporului şi alte entităţi, le vom prezenta public”, a declarat liderul PNL la Parlament.

El nu a dorit să precizeze care este prima opţiune a PNL în ceea ce priveşte funcţia de Avocat al Poporului sau şefia TVR.

Se dorește un avocat care să apere drepturile cetățenilor

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, obiectivul este de a garanta “un avocat care să apere drepturile cetăţenilor”, “o televiziune obiectivă, eficientă, care să informeze corect, care să aibă cu adevărat emisiuni culturale şi educative şi care să fie totuşi un reper în funcţionarea mass-media”.

“Obiectivele noastre nu sunt să negociem persoane, ci, până la urmă, să asigurăm revenirea în cadrul misiunii pe care o au şi în cadrul prevederilor legale a acestor instituţii importante pentru societatea românească”, a arătat Ludovic Orban.

Comisiile juridice din Parlament au fost sesizate

Cu privire la stadiul în care se află procesul de revocare a Avocatului Poporului, Orban a reamintit că au fost sesizate Comisiile juridice din Parlament.

“În momentul în care se va dezbate în Comisiile juridice şi vom avea un raport, vom înainta această propunere în dezbaterea plenului Camerelor reunite”, a conchis Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea