Potrivit unei decizii a lui Ludovic Orban, Eugen Ioan Cozma a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Numirea a fost deja publicată joi în Monitorul Oficial.

Anterior, Cozma a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, funcţie din care a fost revocat tot joi printr-o decizie a prim-ministrului. Printr-o altă decizie, Paul-Emil Ciubotaru a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Tot joi, Andra Diaconescu a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului, printr-o decizie a şefului Executivului.

Eugen Ioan Cozma, din ianuarie in ANPM

Din 14 ianuarie Eugen Ioan Cozma este vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Cooptarea în conducerea unor ministere, instituții importante a unor reprezentanți serioși ai mediului de afaceri din România, dovedește dorința clară a Guvernului de a avea punți de legătură avizate și eficiente cu mediul de afaceri. Este deosebit de important ca mediul de afaceri românesc să fie în contact permanent cu instituțiile statului, să dea și să primească informații reale despre evoluția mediului de afaceri prin oamenii avizați, competenți, serioși.Alături de alte confederații patronale naționale importante, vom milita pentru cooptarea unor reprezentanți de-ai noștri în organismele de conducere ale principalelor instituții ale statului și dacă va fi nevoie, vom propune oameni cu experiență deosebită în mediul de afaceri.

Le urăm succes: domnului ministru Ioan Ștefan, domnului secretar de stat Liviu Rogojinaru, domnului secretar de stat Niculae Havrileț și domnului subsecretar de stat Eugen Cozma, oameni care au avut implicări serioase în mediul de afaceri din România”, se arată în comunicatul semnat de Ioan Lucian.

Ioan Eugen Cosma a lucrat în Primăria Oradea în timpul administrațiilor Sturza și Filip, a fost apoi în programul de reformă al administrației locale derulat de USAID, a fost expert BRECO, a avut două mandate de director la Administrația Fondului de Mediu și a lucrat în Ministerul Dezvoltării.