Premierul Ludovic Orban s-a aflat joi în vizită în județul Brașov, alături de mai mulți membri ai Executivului, pentru a discuta, alături de factorii de decizie locali, cele mai importante proiecte de investiții din județ pentru perioada următoare.

Cel mai important proiect este drumul care constitui o alternativă la mult-prea-aglomeratul Drum Național 1, prin care se speră că șoferii vor fi scutiți de cozile infernale de pe Valea Prahovei.

Secție modulară pentru bolnavi COVID-19

Astfel, Premierul a anunțat semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru alternativa Câmpina-Valea Doftanei-Săcele.

”Am venit să inaugurăm secția modulară realizată de Consiliul județean în curtea Spitalului județean. Evident, înzestrarea a fost făcută cu susținerea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Ministerului Sănătății”, a declarat Ludovic Orban.

Secția dispune de 16 locuri pentru pacienți aflați în terapie intensivă și au nevoie de intubare, plus pacienți care se află într-o stare de sănătate inetrmediară, a explicat Premierul.

Sala Polivalentă din Brașov

Un alt proiect despre care a vorbit Ludovic Orban a fost Sala Polivalentă din Brașov, proiect realizat de Primăria Brașov.

În cazul acestuia, documentația este în curs de avizare, urmând ca în decurs maxim două săptămâni să fie adoptați indicatorii tehnico-economici și obiectivul să intre la finanțare, a a dat asigurări Premierul.

În plus, Ludovic Orban a vorbit și despre posibilitatea de transfer a Clubului sportiv-școlar ”Brașovia” din subordonarea Ministerului Sportului către Consiliul Județean Brașov, pentru a putea beneficia de toate finanțările și atenția necesare, de care poate dispune mult mai facil de la nivel local, în comparație cu deciziile centralizate luate în Guvern, a adăugat Orban.

foto: INQUAM PHOTOS, Octav Ganea