Gabriela Firea se califică pentru Primăria Capitalei

PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens privind un candidat comun pentru Primăria Capitalei. Se pare că fiecare partid ar putea merge înainte cu propriul său candidat pentru această funcție. Dacă PSD ar fi nevoit să propună un nume pentru Primăria Generală, acesta ar fi Gabriela Firea.

„Pentru PSD, Gabriela Firea este numele care se califică în această situație” a spus Romașcanu.

„Dacă mergem fiecare cu candidatul propriu, probabil că Firea este cea mai calificată să ocupe această poziție”, a accentuat el.

Joi se hotărăște forma în care PSD și PNL vor avea candidați la primăria Capitalei

O decizie finală urmează să fie luată joi.

„E o direcție care s-a creionat mai accentuat în această seară pentru că, uitându-ne la cifre, mi se pare că e direcția de urmat. Din păcate, nu reușim să tractăm electoratul celuilalt partener către un candidat unic și lucrul ăsta face să ne gândim foarte serios să mergem cu candidați separați”, a spus Lucian Romașcanu.

Senatorul le cere atenție colegilor de partid.

„Va trebui să ne uităm foarte atent și la ce se întâmplă în sectoare. Peisajul electoral din București e foarte complicat și atunci trebuie să fim foarte atenți la ce decizii luăm”, a adăugat senatorul PSD.

Romașcanu a spus că, în cazul unui candidat comun, voturile celor două partide „nu s-ar cumula la nivelul unui candidat comun și la nivelul listei comune pentru europarlamentare”.

Senatorul PSD a precizat că sondajele arată 51% din voturi pentru lista comună la europarlamentare. Dar scorul ar putea fi mai mic în cazul unui candidat comun la Primăria Capitalei. În aceste condiții, PSD și PNL se gândesc să meargă cu candidați proprii la București, a spus Romașcanu.

Sebastian Burduja spune că este pregătit să candideze

Liberalul Sebastian Burduja, numele vehiculat de către PNL pentru primăria Capitalei, a declarat că își asumă o astfel de bătălie dificilă.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, Primaria Bucuresti
SURSA FOTO: Facebook

Însă, spune el, este necesar ca PNL și PSD, două partide „mature” să se pună de acord asupra unui candidat comun. Acest candidat trebuie să aibă forța de a-l învinge pe Nicușor Dan, din cauza căruia Bucureștiul este „blocat” de patru ani, a adăugat el.

Întrebat, la B1 TV, dacă are și susținerea PNL în ansamblul său, Sebastian Burduja a răspuns:

„Sunt convins și așa cum mă susțin colegii mei liberali și eu îi susțin pe ei și cred că e o idee corectă să evalueze foarte bine împreună cu PSD. Sunt cele două partide mature, care au stabilit că România are nevoie de o soluție corectă și la București, unde lucrurile au stagnat. Orașul e blocat de 4 ani din cauza lui Nicușor Dan. Un candidat comun are cele mai mari șanse să-l bată”.

Liderul PNL București a mai spus că pentru el și pentru liberali, Nicușor Dan reprezintă o mare dezamăgire. Potrivit acestuia, actualul primar al Capitalei nu are nicio scuză pentru care nu a reușit să facă aproape nimic în oraș.