Sebastian Burduja își asumă candidatura la Primăria Capitalei

Sebastian Burduja candidează la Primăria Capitalei? Ministrul Energiei a declarat că își asumă o astfel de bătălie dificilă. Însă, spune el, este necesar ca PNL și PSD, două partide „mature” să se pună de acord asupra unui candidat comun. Acest candidat trebuie să aibă forța de a-l învinge pe Nicușor Dan, din cauza căruia Bucureștiul este „blocat” de patru ani, a adăugat el.

Întrebat, la B1 TV, dacă are și susținerea PNL în ansamblul său, Sebastian Burduja a răspuns:

„Sunt convins și așa cum mă susțin colegii mei liberali și eu îi susțin pe ei și cred că e o idee corectă să evalueze foarte bine împreună cu PSD. Sunt cele două partide mature, care au stabilit că România are nevoie de o soluție corectă și la București, unde lucrurile au stagnat. Orașul e blocat de 4 ani din cauza lui Nicușor Dan. Un candidat comun are cele mai mari șanse să-l bată”.

Liderul PNL București a mai spus că pentru el și pentru liberali, Nicușor Dan reprezintă o mare dezamăgire. Potrivit acestuia, actualul primar al Capitalei nu are nicio scuză pentru care nu a reușit să facă aproape nimic în oraș.

„Pentru noi, liberalii, și pentru mine Nicușor Dan e cea mai mare dezamăgire, pentru că noi am fost cei care am mers în stradă cu dânsul și le-am spus bucureștenilor că va fi altceva, după cum a promis. După 4 ani, din păcate, orașul arată chiar mai rău decât arăta la finalul Administrației Firea, ceea ce eu nu credeam că e posibil, dar iată că s-a întâmplat.

A avut trei ani și ceva absolut toate ingredientele să reușească, a avut inclusiv sprijinul PNL în CGMB, deci nu are absolut nicio scuză pentru care n-a reușit să facă aproape nimic în oraș, iar noi suntem primii responsabili să spunem bucureștenilor că ne-am asumat această decizie, am retras sprijinul, că ne-am dat seama că ori nu vrea să facă, ori nu e în stare, ori ambele. Oricare ar fi motivul, trebuie să plece acasă sau la catedra de matematică la Institut, unde am înțeles că și-a suspendat un post. Acolo e mai potrivit, nu face rău milioanelor de oameni”, a spus Sebastian Burduja.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului
Nicușor Dan; SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan

Coaliția de guvernare nu s-a decis asupra unui candidat comun

Potrivit liderului PNL, Nicolae Ciucă, coaliția PNL-PSD nu a reușit să desemneze un candidat pentru Primăria Bucureștiului. Acesta a precizat că luni vor fi finalizate sondajele pentru a lua o decizie în urma unei analize a acestora.

Nicolae Ciucă a spus că sondajele „sunt pe final”. „Am agreat împreună să sondăm care sunt cele mai potrivite persoane”.

„Nu am reuşit să ajungem la a nominaliza un candidat sau altul pentru Primăria Capitalei pentru că am agreat împreună să sondăm care sunt cele mai potrivite persoane. În momentul de faţă sondajele sunt pe final”, a declarat președintele Senatului.

„Noi am sondat pe Sebastian Burduja şi pe Ionuţ Lupescu. PSD ştiu sigur că a nominalizat-o pe doamna Gabriela Firea şi cred că pe primarul de la sectorul 4 (Daniel Băluţă)”, a adăugat acesta.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă/SURSA FOTO: Facebook/Nicolae Ciucă

Ionuț Lupescu nu este „un simplu fotbalist”

După finalizarea sondajelor luni, a explicat Ciucă, se va efectua o analiză a rezultatelor pentru a desemna candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Referitor la posibilitatea ca Ionuț Lupescu să fie desemnat candidat la Primăria Generală, Nicolae Ciucă a subliniat că fostul jucător al naționalei României nu este doar „un simplu fotbalist”.

„Nu este vorba doar de notorietate. Este vorba şi de experienţa profesională. A lucrat atâţia ani în structurile de conducere ale UEFA, a ocupat funcţii importante acolo, a dobândit experienţă managerială şi (…) eu sunt unul care susţin foarte mult deschiderea uşilor PNL către oameni noi care au performat în viaţa profesională”, a spus liderul PNL.

Cât despre susținerea Gabrielei Firea, președintele Senatului a spus:

„După ce vedem lista, discutăm. „Este o decizie pe care o vom lua în coaliţie şi acolo vom stabili pe cine susţinem”.

Nicolae Ciucă a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea candidaturii primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, la Primăria Generală a Capitalei.

„Nu ştiu, nu-l cunosc personal, dar să ştiţi că astăzi chiar astăzi discutam cu cineva şi era foarte mulţumit de cum arată Sectorul 4”, a declarat el.

În ceea ce-l privește pe actualul edil al Bucureștiului, liderul PNL a spus:

„Domnul primar ar trebui să se stea la primărie sau în mijlocul bucureştenilor să rezolve problemele bucureştenilor nu să râdă, adică nu prea are de ce să râdă.

Motive îi dau bucureştenii să se ocupe de ce trebuie. (…) E primarul în funcţie şi ştiţi foarte bine că orice primar în funcţie pleacă cu prima şansă”.

Nominalizarea primarilor de sector

Ciucă a menționat că analiza sondajelor va fi relevantă și pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector. A confirmat că PNL testează aptitudinile lui George-Cristian Tuță și ale lui Sebastian Burduja pentru Sectorul 1, iar pentru Sectorul 2, pe Monica Anisie și pe Mihai Ciuleafă.

„Trebuie să avem o analiză proprie. Aşa cum am spus, suntem totuşi două partide care ne-am propus ca împreună să redobândim managementul Primăriei. (…) Formula politică pentru alianţa electorală la alegerile europarlamentare şi la nivel local, acolo unde organizaţiile decid, este PNL-PSD. (…) Noi ne vom pronunţa pe unul dintre numele, din persoanele pe care le-am introdus în sondaje”, a spus președintele Senatului.