Gabriela Firea, susţinută de femeile social-democrate pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea nu renunţă şi vrea să intre în cursa electorală pentru Primăria Capitalei. Într-un mesaj transmis duminică, 10 martie, fostul primar general spune că a primit sprijinul organizaţiilor femeilor social-democrate din Capitală.

Este vorba despre doamne care sunt membre ale PSD chiar şi de 30 de ani. Firea spune că sunt femei cu multă experienţă politică şi adevărate activiste de partid. Aşadar, votul lor de încredere o onorează şi o responsabilizează.

„Am primit cu mare responsabilitate mandatul pe care toate organizațiile femeilor social-democrate din București mi l-au dat! În ședințe interne, fiecare dintre cele șase organizații OFSD de sector și organizația OFSD București au votat, în unanimitate, susținerea candidaturii mele.

Mă înclin în fața doamnelor care sunt social-democrate de foarte mulți ani, unele fiind membre ale Partidului Social Democrat de peste 30 de ani. Așadar, femei cu multă experiență politică și adevărate activiste de partid.

Mă onorează de asemenea, susținerea organizațiilor PSD din toate sectoarele Capitalei. Le mulțumesc, membrilor consiliilor politice și președinților celor șase sectoare pentru încredere!”, a transmis Gabriela Firea.

Candidatul comun ar trebuie să fie de la PSD. PNL e parte a problemei, acuză Firea

Fostul primar general şi fost ministru al Familiei îşi doreşte să fie ea candidatul comun al PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei. Surse politice au indicat totuşi, vineri, că acest candidat comun ar putea fi Sebastian Burduja, din partea PNL.

Chiar dacă sunt colegi de coaliţie, Gabriela Firea nu i-a menajat pe liberali. Ea a transmis că orice candidat care va veni din partea PNL pentru Bucureşti este, de fapt, parte a politicii administrative dezastruoase a Capitalei.

„Sunt convinsă că bucureștenii știu ca orice candidat din partea PNL București este parte a politicii administrative dezastruoase din București.

Oamenii nu pot fi mințiți: USR București împreună cu PNL București l-au făcut primar general pe Nicușor Dan și i-au asigurat majoritatea aproape 4 ani. Și acum, liberalii au directori și oameni în primărie.

Echipa social-democrată este pregătită să lupte pentru bucureșteni, pentru București! Am demonstrat că putem și avem această mare responsabilitate față de cetățeni”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

A găsit şi ea facturi neplătite, însă nu s-a plâns şi a făcut performanţă

În continuare, fostul edil nu a ezitat să îl atace pe actualul primar general, Nicușor Dan. 70% dintre bucureşteni ar fi nemulţumiţi profund de activitatea sa, afirmă Firea. E vorba chiar şi de cei care l-au votat în funcţie.

Gabriela Firea a făcut şi o scurtă comparaţie între realizările din perioada mandatului său. Ea adaugă că, în mod sigur, bucureştenii vor înţelege adevărul şi vor face diferenţa.

Firea mai precizează şi că tema datoriilor de miliarde pe care le-ar fi lăsat ea la Primăria Capitalei „este falsă”. Spune că a găsit şi ea facturi neplătite, dar nu a ieşit niciodată public să se plângă. A plătit și a dezvoltat Capitala, cu jumătate din banii pe care i-a primit actuala administrație, spune fostul edil.

„Investițiile masive în cele 19 spitale și construirea a două spitale noi, Gomoiu și Foisor. Acum investițiile bat pasul pe loc și se cheltuie doar 20% din banii alocați.

Am înnoit parcul auto așa cum nu a mai făcut-o niciun primar: 400 de autobuze euro 6, 130 de autobuze hibrid, investiții în autobuzele vechi și am atras 370 milioane de euro pentru 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere: Fabrica de Glucoză, Podul Ciurel, podul Nicolae Grigorescu, pasajul Piața Sudului, pasajul Doamna Ghica, cartierul Henri Coandă, Prelungirea Ghencea, piste pentru bicicliști și multe altele!

Consolidarea clădirilor cu risc seismic și restaurarea fațadelor: 10 clădiri finalizate, 10 în stadiu avansat și 15 fațade reparate la finalul mandatului”, a mai precizat Firea.