Președintele Klaus Iohannis a fost atacat vineri de purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu. Deputatul se arată frapat de acuzele dure lansate de șeful statului împotriva partidului pe care îl reprezintă.  Iohannis a spus despre USR că sunt „crizatori”, care au vrut „să arate cât de importanți sunt, dar au sfârșit prin a se vedea cât de neimportanți sunt”.

Reacție dură a USR după acuzațiile lui Iohannis

„Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”. Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români. USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană. Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă.

Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Și asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit „drulăi”. Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme”, a acuzat Moișteanu, care a continuat cu o serie de replici dure.

Președintele, acuzat de deformarea realității

Liderul USR spune că este vorba de o deformare a realității creată de președintele Iohannis.

„Asta e o deformare a realității. Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt.

Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere. Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari. Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al USR pe pagina sa de Facebook.

Cum a atacat Iohannis pe USR

Iohannis nu a ratat ocazia să atace USRul, prin prisma faptului că multe reforme în România nu au fost făcute până în prezent din cauza lor

”Au fost unii care au făcut această criză vrând să arate cât de importanți sunt, dar au sfârșit prin a se vedea cât de neimportanți sunt. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări. Legile justiției sunt de pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Avem nevoie de reformă în administrație, de reformă în domeniul pensiilor, a salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare.

Coaliția nu a reuștit să rezolve. N-are rost să zic de ce nu au reușit. Au arătat cine au fost crizatorii. Cei are trebuiau să facă reforme au produs crize. Trebuie să facem treabă cu cei care vor să fie alături de noi. E un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Așa o să fie”, a transmis Iohannis.