PSD vrea să facă salariul minim de 3000 ron. Românii care vor primi acești bani fac parte din sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară. Ei vor primi și anumite facilități. Detalii pe acest subiect au fost date de Adrian Chesnoiu, deputat PSD și președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

Social democrații susțin ca angajații din sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară să aibă un salariu minim brut de 3.000 de lei. Această categorie de români ar urma să beneficieze și de o serie de facilități fiscale, pe modelul celor din construcții.

„Este singura soluție viabilă pe termen scurt pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem”, au zis cei de la PSD.

Explicațiile oferite de PSD

Adrian Chesnoiu a explicat că majorarea salariilor din industria alimentară, din agricultură și din sectorul piscicol, este singura soluție viabilă pe termen scurt pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem.

„În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilităților fiscale, așa cum e cazul celor din construcții, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea impozitului pe CASS”, anunță Adrian Chesnoiu, deputat PSD.

Social-democrații vor ca dezbaterea proiectului să se facă în procedură de urgență în Parlament.

„Nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluție viabilă pe termen scurt pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem. Odată cu migrarea acestei forțe de muncă în exteriorul României am avea probleme uriașe cu asigurarea hranei populației”, a mai spus Adrian Chesnoiu.