Orban îl decimează pe Iohannis! Fostul premier nu s-a mai putut abține: A ajuns într-o funcție importantă fără să aibă carieră politică

Ludovic Orban a precizat, joi seara, că Nicolae Ciucă nu are vechime în partid și nici experiență politică în spate, motiv pentru care desemnarea sa în funcția de premier i se pare nepotrivită.

Fostul președinte al Camerei Deputaților a spus că președintele Klaus Iohannis face și el parte din categoria oamenilor care s-au trezit în funcții importante fără a avea în spate experiență politică.

„Eu nu aş fi acceptat niciodată să susţin în fruntea unui Guvern un om a cărui carieră militară i-o respect, dar care este militar. România este o ţară democratică, unde nu guvernăm prin ordin, prin disciplină militară, ci guvernăm prin ascultarea voinţei oamenilor, prin dezbateri, încercând să găsim soluţiile de mijloc. Politica nu se face prin ordin.

Nu mi se pare deloc o desemnare potrivită. Domnul Ciucă nu are nici măcar un an la PNL. Face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funcţii publice foarte importante fără să aibă o carieră politică în spate, să înceapă de jos. Pur şi simplu se trezesc în funcţii. Şi Klaus Iohannis este un astfel de om”, a transmis Ludovic Orban joi seara, într-o emisiune la B1 TV.

Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia din PNL

Fostul lider al Partidului Național Liberal a anunțat joi seara că săptămâna viitoare își va da demisia din partid, după ce Nicoale Ciucă a fost desemnat premier.

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineață, la ora 10.00, în simulacrul de BEX, care nu e for statutar al partidului. Candidatul se stabilește în Consiliul Național! Ședința de azi a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbatere în PNL în conducerea impusă de Iohannis. A fost o informare că va fi propus Ciucă. Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac, unde au participat un număr restrâns de persoane, la întâlnirea cu Iohannis. Veniseră să se bată ăștia care-l sprijineau pe Bode cu cei care-l sprijineau pe Cîțu. A ieșit cine a vrut Iohannis.

Partidul Național Liberal nu mai există, forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voință care nu mai ține cont de dorința cetățenilor, de voința membrilor de partid. E pur și simplu o conducere plină de obediență care nu are niciun fel de coloană vertebrală, niciun fel de opinii și niciun fel de păreri.”, spune Ludovic Orban.

Trădare gravă

Fostul președinte al liberalilor mai spune că decizia președintelui reprezintă ”o trădare gravă a legăturilor care au votat cu Klaus Iohannis”.

”Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD este o decizie care reprezintă o trădare gravă a legăturilor care au votat cu Klaus Iohannis și în primul tur și în al doilea tur și o trădare gravă a legăturilor care au votat PNL tocmai pentru a ține PSD departe de guvernare. (…)

Eu categoric nu voi vota pe domnul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL.

Pentru mine, atât Iohannis, cât și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare cum le spun eu celor care s-au auto-intitulat echipa câștigătoare au trădat grav interesele cetățenilor români”, a declarat Ludovic Orban, în direct la B1 TV.