Rareș Bogdan a declarat că îl susține pe Nicolae Ciucă, actualul Ministru al Apărării Naționale în cadrul Guvernului României, în funcția de premier al țării.

Nicolae Ciucă e un om care noi considerăm că în acest moment e o soluție optimă pentru situația din România. Guvernul Cîțu a gestionat situația, chiar și în ciuda iresponsabilității de care a dat dovadă USR, au părăsit guvernarea într-un moment critic pentru România.

Aveam nevoie de un om care să asigure stabilitatea. PNL a ales să nu intre în spirala orgoliilor politice generată de PSD și AUR. Invităm toate partidele și reprezentanții lor să ne urmeze în acest demers. Pentru a putea merge mai departe e nevoie să trecem cu bine peste pandemie

Trăim vremuri complicate. Nu e timp să ne jucăm, sunt situații care amenință sănătatea acestei populației.”, a declarat Rareș Bogdan, la România TV.

Liderul PNL a mai declarat că nu exclude o negociere cu USR și a menționat că morții de Covid nu sunt responsabilitatea liberarilor.

„Noi considerăm că toate partidele sunt invitate. Discutăm cu toții, inclusiv cu USR. mai puțin cu AUR și PSD. Vi se pare că AUR e responsabil, atâta timp cât conduce campania antivaccinare? Cei de la PSD nu au venit nici azi, nici la consultările de data trecută cu o propunere de premier. Morții de Covid nu sunt responsabilitatea PNL” a spus Rareș Bogdan.

Iohannis a decis! Ciucă va fi noul premier

Preşedintele Klaus Iohannis a ieşit cu o declaraţie, joi, puţin după ora 14:00, după încheierea consultărilor cu grupurile parlamentare.

Şeful statului şi-a anunţat decizia privind desemnarea unui nou premier, după ce Florin Cîţu a picat la moţiunea de cenzură, iar primul premier desemnat, Dacian Cioloş, nu a obţinut, miercuri, voturile necesare în Parlament.

“Am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile au fost considerabil mai bune.

Am reiterat că acum este nevoie de o soluție reală, iar criza politică trebuie să se încheie. Noul Guvern trebuie să se ocupe de problemele care-i preocupă și pe români.

Această criză a durat deja prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușa, prețurile la energie cresc și este nevoie de un Guvern cu puteri depline, pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.

Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo, în unanimitate, un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă, aici prezent.

Analizând întreagă situație, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a declarat, joi, Klaus Iohannis.