Florin Cîțu, numit vinovat pentru actuala situație din partid. Dan Motreanu a spus clar

Acesta a fost întrebat marți, 2 noiembrie, dacă Florin Cîţu este vinovat pentru ce se întâmplă în momentul de față în Partidul Național Liberal.

„Da, în acest moment este vinovat”, a răspuns europarlamentarul liberal Dan Motreanu după ce formațiunea a dezbătut flexibilizarea mandatului şi a decis să discute cu PSD şi USR.

Amintim că liderii de filiale şi-au exprimat punctele de vedere iar cei din Ardeal s-au poziționat împotriva USR. O poziţie tranşantă a avut-o Dan Motreanu, care i-a reproşat lui Florin CÎţu eşecul negocierilor de până acum. Totodată, în şedinţă s-a decis că PNL nu va merge cu o propunere de premier ci cu o majoritate la consultările de la Palatul Cotroceni.

Replica dată de Florin Cîțu

În urma declarației respective, Florin Cîțu l-a ironizat pe Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, spunând că „este întotdeauna binevenit” dacă „dorește terapie de grup”. Amintim că PNL Giurgiu este cea mai performantă filială județeană a liberalilor.

„A fost un Congres, am fost ales cu 60%. Domnul Motreanu a candidat. Ăsta e momentul, dacă dorește terapie de grup, este întotdeauna binevenit”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu face ordine în PNL

Potrivit unor surse politice, următoarele momente vor fi decisive pentru toți cei care se opun atât lui Cîțu cât și președintelui Klaus Iohannis.

Îi dă afară pe loc. Acesta este semnalul care a fost transmis tuturor celor care îi sunt apropiați lui Orban. În cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PNL se va propune excluderea fostului lider PNL, Ludovic Orban, dar și a parlamentarilor care au plecat alături de acesta și au atacat partidul.

În prima fază, Florin Cîțu va încerca să negocieze cu fiecare dintre parlamentarii din echipa lui Orban. Ei vor fi ademeniți inclusiv cu funcții sau alte avantaje politice. Dacă aceștia nu vor ceda, atunci vor fi excluși din partid.

De altfel, un anunț oficial a fost deja făcut. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut conducerii PNL să-i excludă din partid pe parlamentarii care semnează inițiativa AUR de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. El a spus că condamnă aceasta fățărnicie politică pusă în scenă de cei de la AUR.

„Știu că traversăm o perioadă delicată, în care, din păcate, durerea unora este exploatată în mod cinic de persoane fără scrupule. Care, culmea, se dau “apostolii” națiunii și a celor “năpăstuiți”. În mod agresiv, de multe ori, prin stilul lor strident încearcă să își ascundă adevăratele intenții: să destabilizeze România! Și astăzi au mai făcut un pas în a crea o nouă falie în societate: demararea procedurilor de suspendare a președintelui. Fără un motiv real. Așa…pe vorbe!”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.