Mai exact, prefectul Capitalei Alin Stoica a precizat marţi că protestele faţă de restricţiile pentru combaterea pandemiei au fost organizate de un anumit partid şi de un lider al acelui partid. Deși acesta nu a sugerat numele, este clar faptul că făcea referire la liderul AUR, George Simion.

”Aceste proteste au fost organizate de un anumit partid şi un lider al acelui partid”, a declarat prefectul Capiltalei Alin Stoica.

În ceea ce privește respectarea restricțiilor în timpul protestului. Potrivit prefectului, protestatarii nu au purtat mască. Totodată, el subliniat faptul că ”oamenii care nu respectă regulile, o minoritate, nu le respectă indiferent că vin sau nu la protest” şi a admis că este posibil să fie răspândit mai mult virusul.

”Facem apel la conformarea voluntară”, a afirmat prefectul.

O reacție vine și din partea șefului Jandarmeriei Capitalei, colonelul Ion Stegăroiu. Acesta a precizat că se urmăresc toate înregistrările video pentru a vedea cine a fost implicat în cadrul protestelor.

”Vizionăm înregistrările video de la Piaţa Unirii pentru a stabili implicarea celor care au fost la locul evenimentului”. El s-a referit la ”aşa-zişii lideri informali ai protestelor.”

El a mai adăugat că nu poate da nume, însă după finalizarea investigației va veni cu mai multe detalii.

”Nu pot să dau nume, dar dacă va fi nevoie, putem da detalii după ce terminăm investigaţia”, a subliniat reprezentantul jandarmeriei, care a adăugat că autorităţile nu deţin pentru moment informaţii legate de caracterul spontan sau premeditat al manifestaţiilor.

În ceea ce privește protestele din această seară, potrivit acestuia, autoritățile sunt pregătite și nu vor să provoace acte de violență. Siguranța participanților este cea mai importantă, a mai adăugat el.

”Avem permanent dispozitive în Bucureşti pe care le mutăm la nevoile operative care apar. Suntem pregătiţi şi pentru seara asta. Nu merge la misiuni cu scopul de a provoca sau incita la anumite acte de violenţă, mergem acolo pentru siguranţa participanţilor”, a declarat şeful Jandarmeriei Capitalei.

Avertismentul lui Alin Stoica

De menționat este faptul că, într-o postare pe pagina personală de Facebook, Alin Stoica a transmis un avertisment. Potrivit acestuia, cei care au instigat la violență vor fi nevoiți să plătească.

El a mai adăugat că patrioți sunt considerați doar cei care au protejat statul de drept și care nu au pus viața oamenilor în pericol.

”Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violentă impotria organelor de ordine ale statului, cei cărora le păsa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi.

Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris pe Facebook prefectul Capitalei.

În același timp, acesta a transms și o serie de felicitări către jandarmi, pentru calmul de care au dat dovadă în contextul protejării cetățenilor, dar și pentru profesionalismul cu care au reușit să țină sub control violențele de luni seară.

”De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care respectă măsurile şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea este un preţ mic pentru sănătatea şi viaţă celor dragi”, a afirmat prefectul.