Primăria Sectorului 5 afirmă că fosta administraţie a dat „un tun” de aproape un milion de euro înainte de alegeri prin Economat Sector 5 SRL, despre care spune că a achiziţionat cântare la un preţ de circa zece ori mai mare decât valoarea lor de piaţă, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis luni.

„Încă un tun de 1 milion de euro, dat de Florea 5 înainte de alegerile locale! Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale, fosta administrație a mai dat un tun de aproape 1 milion de euro.

Aproximativ 700 de cântare cumpărate de Economat Sector 5 SRL. Asta în condițiile în care cântarele valorau aproximativ 100.000 de euro. Achiziția a fost făcută prin încredințare directă, iar costul unui cântar pe piață este de aproximativ 500 de lei în momentul de față.

Mă întreb oare pentru ce au fost folosiți acești bani, acest milion de euro, bani ce aparțin locuitorilor din Sectorul 5?! Oare nu cumva pentru finanțarea campaniei electorale a fostului primar? Nu mai vorbim despre faptul că în Piața Rahova există doar 450 de tarabe. Pentru ce aveau nevoie de 700 de cântare?

O achiziție demnă de Florea și acoliții săi. Lipsă de respect și bătaie de joc la adresa cetățenilor Sectorului 5”, a scris Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Achiziția a fost făcută anul trecut de Economat Sector 5 SRL

Primarul Cristian Popescu Piedone şi şeful Direcţiei Corpul de Control al Primarului, Bogdan Dragomirescu, s-au deplasat, luni, la Piaţa Rahova, unde, într-un spaţiu ce aparţine Administraţiei Pieţelor Sector 5, au fost descoperite peste 600 de cântare comerciale folosite în pieţele agroalimentare.

Achiziţia cântarelor a fost făcută în septembrie 2020 de Economat Sector 5 SRL cu 4.433.226 de lei cu TVA.

Aceste bunuri au fost puse la dispoziţia Administraţiei Pieţelor Sector 5 de Economat Sector 5 SRL cu titlu gratuit, în baza unui proces-verbal de predare-primire care nu este luat la cunoştinţă de nicio persoană din cadrul Administraţiei Pieţelor Sector 5.

„Direcţia Corpul de Control al Primarului va face o solicitare către organele competente în cursul zilei de mâine, pentru a cerceta atât modalitatea de achiziţie a acestor cântare, cât şi felul în care acestea au ajuns în ‘custodia’ Administraţiei Pieţelor Sector 5, suma pentru un astfel de cântar fiind de aproximativ 10 ori mai mare decât valoarea de piaţă din momentul de faţă”, a menţionat autoritatea locală.