Facebook și Whatsapp primesc lovitura începutului de an. Telegram a fost cea mai populară aplicaţie în prima lună a lui 2021. Totul a pornit de la greșelile făcute în în comunicare de către WhatsApp. La aceasta s-a adăugat și sentimentul negativ din ce în ce mai accentuat al utilizatorilor faţă de Facebook. Rezultatul a fost poziționarea aplicației Telegram pe primul loc al aplicaţiilor, după numărul de instalări.

Totul a început de pe locul 9 în decembrie. Atunci, scandalul iscat de procesarea datelor personale ale utilizatorilor WhatsApp a lovit puternic. Imediat, Telegram s-a clasat pe primul loc în topul global al aplicaţiilor. Clasamentul a fost realizat de Sensor Tower pentru luna ianuarie.

Facebook și Whatsapp au picat

Telegram a fost instalată de 63 de milioane de ori în luna ianuarie. Acest lucru reprezintă o creştere de 3,8 ori faţă de prima lună a anului trecut. În acest moment, Telegram a devansat liderul de până acum al clasamentului, TikTok (şi, automat, WhatsApp).

India este ţara în care Telegram a crescut cel mai mult. Aici s-a înregistrat 24% din numărul descărcărilor pe luna ianuarie. O creștere spectaculoasă a înregistrat și Signal. Aplicația a ajuns pe locul 3 la nivel global. De notat este că până acum nu a fost deloc prezentă în top 10.

Cele două aplicaţii sunt mai populare în Google Play decât în App Store. În primul caz, ocupă primele două locuri. În App Store, Telegram este pe locul 4, iar Signal pe 10. Per ansamblu, însă, cele două ocupă locurile 1 şi 3.

În consecinţă, Facebook, WhatsApp şi Instagram au pierdut câte două poziţii în clasament. WhatsApp a căzut de pe locul 3, pe locul 5 în topul comun al celor două platforme mobile majore.

În acest moment, Whatsapp încearcă o nouă metodă prin care dorește să-i convingă pe utilizatorii acestui serviciu să nu renunțe la el în favoarea altei aplicații. Dacă la început WhatsApp s-a folosit de postări online și chiar reclame în ziar pentru a-i convinge pe utilizatori, de această dată compania americană a început să posteze mesaje în formatul Story. Mesajele pe care le trimite sunt aceleași ca în cazul postărilor online și a reclamelor în ziar.