Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a pus tunurile pe Viorica Dăncilă odată cu ruperea alianței de guvernare. Fostul partener de guvernare al Premierului declară că a ajuns să promită orice doar să-i convingă pe cei din ALDE să i se alăture.

„A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar – doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reuşit, acum a scos pe «tarabă», tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunţat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnităţi importante, în condiţiile în care partidul domniei sale are o majoritate”, a declarat Tăriceanu.

Viorica Dăncilă a declarat acum ceva vreme că se află în discuții cu mai mulți parlamentari ALDE care sunt nemulțumiti de ieșirea de la guvernare. Premierul a declarat acest lucru imediat după ce au apărut informații conform cărora o parte a membrilor ALDE nu dorește să-l susțină pe Mircea Diaconu.

„Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu «oferta» la mine!

Orice ar face însă, și indiferent de tertipurile la care apelează, finalul va fi același: va trebui să vină în fața Parlamentului pentru a dovedi soliditatea susținerii. Și atunci…”, a încheiat Tăriceanu.