Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat că preşedintele „l-a lăsat cu falca blocată”, când a început discursul de la învestirea noului guvern şi i-a felicitat pe politicienii din coaliţia PNL-PSD-UDMR.

Mai exact, CTP se întreabă pentru ce au fost felicitați noii membri ai Guvernului în contextul în care nu au făcut aproape nimic.

„Îi felicita pe aceşti inşi, corcitura asta de Guvern, dacă erau atacaţi de ruşi şi reuşeau să reziste ori reuşeau să mai învingă încă o dată pandemia”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Totodată, CTP susține că această criză politică a fost creată chiar de liberali, iar ceea ce a făcut șeful statului nu este deloc neglijabil. „Feliciţi nişte pompieri care dau ei foc şi îl sting tot ei după o vreme”, a adăugat Cristian Tudor Popescu, care a subliniat că i se pare încă o bătaie de joc la adresa „supuşilor lui Iohannis”.

Amintim faptul că Guvernul Ciucă a primit joi votul de inestitură. Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe toți, precizând că România are încă de rezolvat probleme majore, precum pensii salarii, dar și pandemia de coronavirus.

Mesajul lui Klaus Iohannis

„Vă felicit! Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme, bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit şi votat, oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp şi multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament şi acum există acest Guvern”, a transmis şeful statului, ceremonia de la Palatul Cotroceni în cadrul căreia membrii Guvernului Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură.

Totodată, șeful statului a mai subliniat și faptul că toată lumea aşteaptă măsuri consistente din partea Executivului.

„Nu numai probleme ne aşteaptă şi vă aşteaptă, sunt multe oportunităţi: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se cere implementat, sunt foarte mulţi bani aici care trebuie investiţi în beneficiul românilor. Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile, pentru a creşte pensiile, toată lumea se aşteaptă la investiţii, autostrăzi, drumuri, spitale, şcoli şi multe altele şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern”, a afirmat preşedintele.