Victor Ponta a vorbit pentru Libertatea despre susținerea moțiunii de cenzură a PSD și ce șanse are aceasta să treacă. Fostul premier se declară sceptic în ceea ce privește moțiunea pentru că depinde de votul UDMR.

„Nu ştiu sincer ce se va întâmpla. În aritmetica parlamentară, voturile decisive vor fi ale UDMR-ului. Dacă UDMR votează, trece moţiunea. Dacă UDMR nu votează, nu trece”, a afirmat liderul Pro România.

Victor Ponta a precizat că Pro România va vota moțiunea de cenzură însă nu este sigur dacă PSD o va mai introduce. De asemenea, Ponta a amintit că Pro România a fost singurul partid care nu a votat învestirea Guvernului PNL.

„Vom vota moţiune de cenzură. Nu sunt foarte sigur că o va introduce PSD-ul. Povestea cu moţiunea PSD-ul e ca Petrică cu lupul. Atâta au anunţat-o de luni de zile, eu nu mai cred. Când o să o depună, s-ar putea să nu mai vină nimeni la Parlament că nu-i mai crede. E un fel de circ politic. Dacă n-am fi în criză, l-aş înţelege”, a mai spus Victor Ponta.

UDMR anunță că nu va semna moțiunea de cenzură inițiată de PSD, după cum declară liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila pentru RFI.

„Noi am anunțat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moțiunea de cenzură care se preconiza a fi inițiată de către PSD și vom decide, așa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură (…). Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situație este țara și ce este mai eficient pentru țară”, spune liderul senatorilor UDMR care adaugă că „mulți nu știu ce se va întâmpla în septembrie, în ce sens va evolua criza pandemică. În nici un caz, UDMR nu își dorește să existe o soluție care eventual să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție. Evident că sunt și critici și am formulat și noi critici, nu puține, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului”.