Lia Olguța Vasilescu vrea să candideze și să ajungă, din nou, primar al Craiovei. Anunțul a fost făcut, în septembrie anul trecut, iar pentru fostul ministru al anului aceasta ar putea fi lovitura anului.

Nu se știe câte șanse are aceasta să câștige Primăria, mai ales că puterea PSD în zonă s-a dimiunat simțitor. Un lucru este, însă, cert: dacă Lia Olguța Vasilescu va ajunge la conducerea primăriei, lucrurile nu vor fi foarte simple. Și asta pentru că bolile fac ravagii printre angajaţii Primăriei Craiova, conform actelor oficiale.

Potrivit jurnaliștilor de la Antena 3, salariaţii primăriei doar în anul 2019, au avut în total, 10 ani de concediu medical.

În actele oficiale boala care băntuie prin primărie, se numește „boala obişnuită”.

Angajaţii Primăriei Craiova şi-au dat sporuri de periculozitate, sute de angajaţi au petrecut aproape 3500 de zile în concediu medical conform DSP Dolj. Fiecare salariat al primăriei a stat în medie, în concediu medical câte 17 zile.

Sporuri mai mari decât salariul

Conform unor dezvăluiri apărute în presă, angajaţii Primăriei Craiova primesc sume mari drept spor de periculozitate sau de condiţii vătămătoare. Astfel, directori şi alţi şefi din Primăria Craiova au ajuns să încaseze un spor brut mai mare decât un salariu minim net pe economie. Cel mai mare spor de periculozitate din Primăria Craiova este de 1.808 lei brut pe lună. Nici simplii angajați nu sunt uitați uitării. Aceștia beneficiază de sporuri de periculozitate sau de condiţii vătămătoare.

Anunțul care a cutremurat clasa politică

Lia Olguța Vasilescu a anunțat, anul trecut, la o ședință a Organizației Locale 1 a PSD Craiova că va candida pentru un nou mandat de primar al Craiovei. Trebuie amintit că Olguța Vasilescu a devenit cunoscută după ce a candidat în 2012 la aceeași primărie și a câștigat. Și-a reînnoit mandatul după alegerile din 2016, dar a renunțat la primărie după doar un an de mandat, în favoarea unui mandat de deputat și ministru al Muncii.