Clotilde Armand a fost amendată de Garda Națională de Mediu pentru dezastrul din Sectorul 1. Instituția este condusă chiar de colegul ei de partid, comisarul general Octavian Berceanu. Compania Romprest, titularul contractului de salubrizare la nivelul Sectorului 1, a fost amendată cu 70.000 lei, susține newsweek.ro

Războiul dintre Clotilde Armand și compania Romprest de la o factură contestată de primar. Ea a susținut că ar fi vorba de o serie de nereguli. A izbucnit apoi un întreg scandal. În final, cei care au avut de suferut au fost locuitorii Sectorului 1. Capitala Capitalei, așa cum a fost denumită odată această zonă a Bucureștiului,  s-a umplut de șobolani și gândaci.

Garda Națională de Mediu, condusă de comisarul general Octavian Berceanu, a amendat de patru ori Primăria Sectorului 1. În luna martie au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 160.000 lei pentru neluarea măsurilor de salubrizare a razei teritorial administrative a Sectorului 1, conform OUG nr.195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare. (…) În luna iunie 2021 au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 160.000 lei.

Clotilde Armand amendată de patru ori

În total, Primăria Sectorului 1 va plăti amenzile cumulate de 320.000 lei din banii locuitorii Sectorului 1.

Garda Națională de Mediu a amendat cu 70.000 lei compania și Romprest, cea care se ocupă cu colectarea gunoiului din Sectorul 1. „Pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu (scurgere de levigat din autogunoiere/depozitare necorespunzătoare deșeuri) conform OUG nr.195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare”, conform sursei citate.

Între timp, se strâng semnături pentru demiterea din funcție a lui Clotilde Armand. Problemele din Sectorul 1 al Capitalei nu au fost rezolvate, însă primarul Sectorului 1 și-a luat concediu. Social-democratul Florin Manole a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu cererea de concediu a primarului Sectorului 1. Imediat, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul pe care îl conduce va strânge oficial semnături pentru referendumul de demitere al acesteia.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea