Magazinele Salcia, deţinute de către Ștefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea, au început să tragă obloanele. Mai exact, Salcia Teleorman – situat în Dăbuleni, strada Victoriei, Dăbuleni, judeţul Dolj, s-a închis. „Angajaţii magazinului  au strâns tot, nu este nimic înăuntru, se văd nişte cabluri. Magazinul nu a funcţionat foarte mult”, spun localnicii din Dăbuleni.

Conform site-ului fermasalcia.ro, firma din judeţul Teleorman deţine 12 magazine proprii. Restrângerea activităţii vine după ce Ferma Salcia a anunţat pierderi de aproape 300.000 euro. Conform ultimelor cifre de la Finante, Ferma Salcia S.A. a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de lei, în scădere de la 34,2 milioane de lei în anul 2016. Ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, care anul trecut era deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societăţile implicate într-un dosar de evaziune fiscală. Procurorii DIICOT bănuiesc că fima ar fi înregistrat în contabilitate o factură fictivă, iar fiscul ar fi încasat astfel mai puţine taxe decât i s-ar fi cuvenit. Fostul şi actualul director al fermei au fost aduşi la Bucureşti pentru audieri. 200 de mii de euro ar fi valoarea trecută în contabilitate, iar anchetatorii trebuie să stabilească şi traseul banilor.

 

Nu mai puţin de 12 firme unele de construcţii altele de prelucrarea deşeurilor dar şi de creşterea porcilor sunt suspectate că ar fi implicate într-un mecanism de evaziune fiscală. Împreună ar şi păgubit bugetul statului cu peste 9 milioane de euro. Practic, susţin procurorii, firmele ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive care ar fi diminuat pe deoparte obligaţiile fiscale datorate pe de altă ar fi dus la deduceri nelegale de TVA.