Victor Ponta, liderul partidului Pro România, și Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, au susținut duminică o conferință de presă, unde au prezentat Alianța Pro București 2020.

Victor Ponta a spus că îl susţine pe Robert Negoiţă pentru Primăria sectorului 3, dar şi pentru Primăria Capitalei – atât în 2020, cât şi în 2024.

În schimb, Negoiţă a precizat că lansarea candidaţilor acestei alianţe va fi stabilită ulterior.

„Victor a fost un bun prim-ministru (…) un om cu capacitate şi cu siguranţă ar putea să fie un foarte bun primar general (…)

Bine era şi confortabil acolo unde eram. Mai candidasem de două ori, nu era aşa de multă bătaie de cap, organizare politică (…) dar nu am ales ce e bine, uşor şi confortabil pentru mine”, a declarat Robert Negoiță, edilul sectorului 3.

„Anul trecut, la europarlamentare, am spus foarte clar că nu voi merge la Parlamentul European, pentru că eu cred că trebuie să fac mai mult în Bucureşti, dar am fost primul loc pe listă tocmai pentru a arăta că îmi susţin colegii din Pro România (…). Acum, pentru Alianţa Pro Bucureşti o să fim amândoi (Ponta şi Negoiţă – n.r.) candidaţi, în aşa fel încât să sprijinim proiectul”, a spus, la rândul său, Ponta.

”Democrația înseamnă dreptul de a alege”

Ca să putem să ne exercităm acest drept, trebuie să avem de unde alege (…). Acesta e un obiectiv al nostru – de a propune o alternativă şi nu doar atât, noi chiar ne propunem să fim altfel.

Primarul în esenţă, că el e de sector, că el e primar general, trebuie să fie un om gospodar şi muncitor, de dimineaţă până noaptea, în oraş, pe teren, pe şantier, în organizare, în preocupare, nu pe televizor toată ziua”, a declarat Negoiţă.

PSD consideră că Negoiță nu ar trebui să mai fie primar

„Asta e o ticăloşenie marca PSD. (…) Haideţi să ne ducem la spiritul legii, care în mod normal interzice unui primar care a câştigat pe lista unui partid să facă traseism politic că-i este mai bine.

Eu am trecut prin perioade foarte complicate cu PSD şi nu am plecat din PSD, chiar dacă nu meritau să stau eu acolo (…) M-am retras şi m-am exclus singur eu din PSD. Dacă sunt atât de rău, de ce nu mă exclud dânşii din partid? (…)

Cum să lase sectorul 3 (…) fără primar? Asta înseamnă responsabilitate din partea lor? (…) Sau eu datorită chesiunii ăsteia ar trebui să stau ostatic în PSD? (…) Am stat până acum”, a declarat Negoiță.

 

Sursa foto: INQUAM/Alexandru Busca