Stare de urgență în spitalele din Germania! Secțiile ATI sunt suprasolicitate. Într-o singură săptămână, numărul pacienților care au nevoie de ATI a crescut cu 15%.

Numărului cetățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a crescut semnificativ în Germania, într-un timp extrem de scurt.

Cadrele medicale din Germania anticipează, în viitorul apropiat, o suprasolicitare a unităţilor de terapie intensivă. Cauza acestei posibile supraîncărcări a secțiilor ATI ar fi creșterea impresionantă a numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Din cauza numărului alarmant de mare al cazurilor de Sars-Cov-2, înregistrate recent în Germania, secțiile ATI din spitalele de stat ar putea să nu facă față tuturor.

Creștere alarmantă de infectări în Germania

„Suntem într-o situaţie pandemică critică”, a apreciat Gerald Gass, preşedinte al boardului acestei asociaţii, într-o declaraţie pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland, preluată de dpa.

Gerald Gass a precizat că numărul pacienţilor infectați cu COVID-19 a crescut semnificativ în doar o săptămână. În prezent, sunt înregistrate cu 40% mai mulţi pacienţi în secţiile obişnuite față de săptămâna anterioară. Numărul persoanelor aflați la terapie intensivă a crescut cu 15% față de săptămâna precedentă.

Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul maladiilor a raportat 130,2 de infecţii la 100.000 de locuitori în ultima săptămână. Cu o zi în urmă, acest barometru-cheie se învârtea în jurul valorii de 118,0, o creștere enormă într-un timp alarmant de scurt.

Autorităţile sanitare din Germania au raportat 28.037 de noi cazuri de infectări. Dintre acestea, 126 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore. Cu doar șapte zile în urmă, numărul cetățenilor contaminați era de 16.077, dintre care 67 au murit, relatează Digi 24.

Bilanț coronavirus

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul SARS – CoV – 2 la nivel european și global: În intervalul 14 octombrie 2021 – 21 octombrie 2021, au fost raportate 39.409.415 de cazuri în UE / SEE. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Franţa, Italia, Spania și Germania.

Începând din 15 decembrie, CEPCB a întrerupt publicarea datelor privind numărul cazurilor confirmate și numărul cetățenilor decedați, atât în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra, cât și la nivel global. Aceste raportări sunt actualizate săptămânal.