Lovitură dură pentru Simona Halep! Sportiva a coborât din nou în clasamentul WTA

Turneul de la Indian Wells s-a terminat prost pentru Simona Halep, sportiva fiind eliminată în turul III de către sportiva Aliaksandra Sasnovich, numărul 100 WTA. Acesta este cel mai slab sezon al sportivei românce din ultimii ani. Anul trecut, Simona Halep a reușit să câștige trei turnee, respectiv cel de la Dubai, Praga și Roma.

Principalele motive pentru care constănțeanca nu are aceleași performanțe ca în trecut sunt accidentările repetate. Din această cauză, Simona Halep a reușit să strângă 24 de apariții pe teren.

În Top 20 mondial există doar două jucătoare care au mai puține apariții. Sofia Kenin, numărul 8 WTA, are în acest sezon 23 de partide, în timp ce Naomi Osaka, numărul 12 WTA, are 22 de meciuri jucate în acest sezon.

„BNP Paribas Open“, turneul pe care sportiva l-a câștigat în 2015, a devenit încă o dezamăgire în acest an pentru sportivă. La finalul lunii octombrie, Simona Halep va mai participa la încă două turnee, însă punctele pe care ar putea să le câștige nu ar mai ajuta-o să urce în ultimul clasament al anului.

Turneele la care la juca sportiva sunt Kremlin Cup, între 18 și 24 octombrie și Transylvania Open, între 25 și 31 octombrie. Kremlin Cup este de categoria WTA 500, în timp ce Transylvania Open este de categoria WTA 250.

După înfrângerea de la Indian Wells, sportiva a coborât încă un loc în ierarhie, ajungând pe locul 18. Cu toate acestea, în funcție de rezultatele de la turneul din California, sportivele care se află în urma Simonei Halep ar putea să o întreacă.

Sportiva a fost eliminată de la Indian Wells

Sportiva româncă a fost învinsă în două seturi cu un scor de 5-7, 4-6. Cu toate că Simona Halep avea prima șansă la victorie, aceasta a fost înfrântă de jucătoarea din Belarus care a înfrânt-o și pe Emma Răducanu în turul II.

Aliaksandra Sasnovich s-a impus după o oră și 40 de minute de joc, având o prestație solidă. În optimi, aceasta se va duela cu Victoria Azarenka, numărul 32 WTA.

Cota la victorie pentru Simona Halep era de 1.24, în timp ce cea a Aliaksandrei Sasnovich era de 4.10.

Având în vedere că a ajuns până în turul III al Indian Wells, sportiva româncă va primi un cec de 51. 895 de dolari și 65 de puncte WTA.