Anul trecut, Orange a avut o cifră de afaceri de peste 5,36 miliarde lei, ceea ce înseamnă că o amendă de 1% ar depăși valoarea de 53 milioane lei (peste 11 milioane de euro). Contactați de jurnaliști, oficialii Orange România nu au dorit să comenteze.

Consiliul Concurenţei a declanşat în luna aprilie 2016 o investigaţie având ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Orange România.

Investigaţia viza un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange România în relaţia cu companiile active pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţa mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România. 

În cadrul investigaţiei au fost efectuate inspecţii inopinate atât la sediul Orange România, cât şi la sediile unora dintre agregatorii de plăţi prin SMS, existând indicii că aceste companii pot deţine probe necesare autorităţii de concurenţă pentru o evaluare exactă a comportamentului Orange România pe pieţele respective, scrie Hotnews.ro.