Probleme foarte mari pentru cei cu mașini pe motorină și benzină. Este cea mai proastă veste pentru acești șoferi. Mai marii lumii au decis reducerea producției de petrol. Acest lucru este foate grav pentru șoferi. Vom avea parte de prețuri mai mari la pompă, pentru că oferta de pe piața petrolului va scădea.

Lovitură duă pentru cei cu mașini pe motorină și benzină

Cartelul OPEC al marilor exportatori de petrol, Rusia și alte state exportatoare au decis cu puțin timp în urmă extinderea pentru încă o lună a perioadei de reducere istorică a producției de țiței, pentru a menține ridicată cotația mondială a petrolului.

Potrivit unui proiect de declarație consultat de REUTERS, miniștrii OPEC și OPEC+ vor discuta din nou luna aceasta evoluția piețelor, în vederea unei posibile mențineri a aceleiași reduceri a producției și pe parcursul lunii august. Reuniunea ministerială anuală a OPEC va avea loc pe 30 noiembrie, iar pe 1 decembrie summit-ul. Pe fondul pandemiei de coronavirus, cotația titeiului brent ajunsese în luna aprilie la minimul istoric de mai puțin de 20 de dolari barilul.

Pentru a stimula revenirea prețurilor, statele OPEC+ deciseseră atunci reducerea producției cu 9,7 milioane de barili pe zi pe parcursul lunilor mai și iunie. Inițial, se urmărea ca în lunile următoare reducerile să fie de numai 7,7 milioane de barili pe zi. Odată cu revenirea cererii, cotația petrolului a depășit ieri 42 de dolari barilul, adică maximul ultimelor trei luni. Chiar și așa, prețul este cu o treime mai mic față de sfârșitul lui 2019, anunță Radio România Actualități.