Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au elaborat și supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind interzicerea promovării, sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile, audio/video sau pe orice structură a oricărei forme de publicitate care promovează activități de tip videochat, în sensul de „camchat”, adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în fața unei camere web, gratis sau contra plată.

După ce hotărârea va fi adoptată, interdicția va fi valabilă pentru orice fel de promovare, atât pe domeniul public sau privat al Municipiului Iași, cât și pe domeniile private expuse vizualizării publice (pe clădiri, vehicule sau orice alte suprafețe care au expunere vizuală publică etc.).

România este lider mondial la videochat. Industria videochat este o afacere extrem de profitabila, iar numarul persoanelor care au ales sa se angajeze ca model de videochat este de peste 100.000, potrivit realitatea.net. Încasările din țara noastră în această industrie au depășit 100 de milioane de euro.

Orașul Iași era pe locul doi pe țară la numărul modelelor de videochat, potrivit unui clasament realizat pentru anul trecut de camqueen.ro.

Un model poate câştiga și zeci de mii de dolari pe lună

Fetele care aleg să facă o carieră din acest domeniu trebuie să fie frumoase, să vorbească și limba engleză și să aibă și un bagaj de cunoștințe generale. Multe studiouri au chiar şi personal calificat care se ocupă special de felul cum sunt machiate și coafate fetele, înainte de a intra online pentru a interacţiona virtual cu clienţii.

Multe modele de top, care se laudă că fac zeci de mii de dolari pe lună, spun că recurg foarte rar la nuditate. Ele se bazează mult pe discuții din toate domeniile. Când aceasta nu mai dă roade, încep să scoată hainele, pentru a-l face pe client să stea cât mai mult în conversația privată.