„În 2019, Dragnea extinde taxa pe lăcomie la persoane fizice! Domnule Tăriceanu și cu această taxa sunteți de acord? Spuneți public. Nu mai este niciun secret. Bugetul este praf. Banii din taxarea băncilor, jocurilor de noroc, energie, CAS la veniturile altele decât salariile, contracte part-time, supraaciza, TVA defalcat nu ajung“, afirmă Cîțu.

Senatorul PNL spune că, la ordinul lui Darius Vâlcov, CNSP a început să calculeze banii care ar ajunge la buget din aplicarea acestei taxe, exact acum când românii sunt ocupați cu sărbătorile de iarnă.

Conform lui Cîțu, se lucrează la două variante.

„Prima, propusă de Teodorovici, taxează suplimentar salariile mai mari decât salariul unui ministru. Dar veniturile la buget sunt mici în această variantă. A doua, propusă de Vâlcov, taxează suplimentar veniturile-averea. ANAF face o evaluare la prețul pieței a bunurilor deținute de o familie și supra-taxează veniturile peste un anumit prag. Să fie mai clar, taxează activele dar și producția personală în cazul în care aveți livezi, stupi etc.“, explică Florin Cîțu.

El precizează că ținta veniturilor la buget din aceată taxă este de 4,6 miliarde lei în 2019.

SURSA: g4media.ro