În noua sa calitate de preşedinte interimar al formaţiunii, Viorica Dăncilă a decis să nu mai colaboreze cu consilierii israelieni pe care fostul şef al PSD îi angajase înainte de alegerile parlamentare din 2016, spun jurnaliştii de la Europa Liberă.

Colaborarea cu consultanții israelieni a fost una ce a adus social-democraţilor rezultate excelente pe plan electoral, mai puţin la europarlamentare, când PSD a înregistrat un scor dezastruos. Toţi apropiaţii lui Liviu Dragnea au fost îndepărtaţi de premier din funcţii – fie de la guvern, fie de la partid.

PSD urmează să anunţe echipa de campanie pentru prezidenţiale, iar la congresul din 29 iunie va fi ales şi candidatul care va reprezenta partidul în cursa pentru Cotroceni.

De altfel, cu o săptămâna înainte de congresul PSD, în partid sunt lupte intense pentru susţinerea în funcţiile de conducere.

Viorica Dăncilă, care nu are niciun contracandidat la şefia partidului, i-a invitat pe toţi liderii la Neptun, pentru o discuţie care se vrea relaxată. E însă şi un prilej pentru a pune la cale remanierea guvernului, despre care se discută de ceva timp.

Cine intră în cursa pentru preşedinte executiv al PSD:

Daniel Suciu, vicepremier

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei

Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD

Viitorul secretar general al PSD – candidați:

Rodica Nassar, secretar general interimar

Felix Stroe, lider PSD Constanţa

Robert Cazanciuc, şeful senatorilor jurişti

Codrin Ştefănescu, fost secretar general

Marius Dunca, lider PSD Braşov

Posibilii remaniaţi din guvern:

Bogdan Trif, ministrul Turismului

Daniel Suciu, vicepremier, ministrul Dezvoltării

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Petre Daea, ministrul Agriculturii

Carmen Dan, ministrul de Interne