Gigi Becali, în corzi! Latifundiarul ar putea pierde 1,5 milioane de euro. Cum a ajuns în această situație

Concret, sponsorul principal al vicecampioanei a intrat în insolvență, motiv pentru care Gigi Becali ar putea pierde 1,5 milioane de euro, după ce a pierdut deja banii de la UEFA din cauză că echipa sa nu a reușit să se califice în grupele Conference League.

Mai precis este vorba despre City Insurance, companie care este sponsor FCSB din 2013. Aceasta oferea anual suma de 1,5 milioane de euro pentru echipa de fotbal condusă de Gigi Becali, asta dacă FCSB câștiga titlul și era prezentă într-o grupă europeană.

Șefii companiei au fost convinși de către Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, să devină sponsorul echipei în perioada în care Gigi Becali a fost condamnat la închisoare în dosarul de dare de mită pentru a bloca echipa CFR Cluj în ultima etapă, notează as.ro.

Cinci ani mai târziu, compania de asigurări a prelungit înțelegerea cu FCSB. Mai mult decât atât, City Insurance a plătit 100.000 de euro, bani care urmau să meargă la Filipe Teixeira.

În conturile societății nu au fost efectuate plăți aferente

Potrivit informațiilor transmise de într-un comunicat, până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”, a informat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) într-un comunicat.

Sursa foto: Dreamstime