Lovitură dură pentru Liviu Dragnea! Judecătorii au decis. Va rămâne la Tribunalul București

Liviu Dragnea a solicitat mutarea dosarului în care este judecat pentru trafic de influență în legătură cu prezența sa la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump. Fostul lider PSD dorea ca dosarul să fie mutat la o instanță din provincie, însă judecătorii Curții de Apel București au respins solicitarea acestuia, decizia fiind una definitivă.

Cinci magistrați de la Tribunalul București au refuzat să soluționeze dosarul fostului lider PSD, motiv pentru care avocații acestuia au deschis un alt proces la Curtea de Apel București  în care cereau ca dosarul să fie mutat la o altă instanță, motivând că judecătorii de la Tribunalul București nu sunt imparțiali.

Ce spune DNA

Direcția Națională Anticorupție spunea că Liviu Dragnea ar fi primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid, din partea unui om de afaceri. DNA anunța că fostul lider PSD a primit asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17-21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C, în vaza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 de dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american.

În plus, DNA a mai spus că Liviu Dragnea a beneficiat de o asigurare a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 de dolari, în favoarea partidului din care făcea parte.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat o altă lovitură

Liviu Dragnea a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la faptul că i-a fost încălcat dreptul al un proces echitabil în Dosarul Referendumului. În cursul zilei de joi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins plângerea făcută de fostul lider PSD.

„Decizia venită astăzi de la CEDO, din păcate, îmi confirmă și ne confirmă că instituțiile din justiție sunt un instrument politic cumplit care calcă în picioare orice. Libertatea, demnitatea, dreptatea. Nu aveam nicio așteptare, recunosc, pentru că am renunțat de mult la naivitatea de a mai crede în instituțiile europene politizate până la ultima fibră și până la ultimul funcționar”, a scris el pe Facebook.