Lovitură pentru Liviu Dragnea după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins plângerea făcută de fostul lider PSD. În plângerea făcută, acesta susținea că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în Dosarul Referendumul.

La scurt timp după ce a primit vestea, Liviu Dragnea a reacționat. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul lider PSD susține că se aștepta la o astfel de hotărâre. Totodată, el a subliniat faptul că această decizie i-a confirmat faptul că instituțiile din justiție calcă în pcioare orice și sunt, de fpat un instrument politic.

Dragnea a mai precizat că a renunțat de mult în a mai avea încredere în instituții europene, tocmai din acest motiv nu este mirat de decizia luată.

”Decizia venită astăzi de la CEDO, din păcate, îmi confirmă și ne confirmă că instituțiile din justiție sunt un instrument politic cumplit care calcă în picioare ORICE. Libertatea, demnitatea, dreptatea. Nu aveam nicio așteptare, recunosc, pentru că am renunțat de mult la naivitatea de a mai crede în instituțiile europene politizate până la ultima fibră și până la ultimul funcționar.

Înțelegem cu toții astăzi că străinii nu aveau cum să întoarcă o decizie instrumentată și decisă de mult, pe alte meleaguri. Mă așteptam la așa ceva, încă de când Iulia Motoc (judecătorul român de la CEDO) s-a lăudat că – indiferent de argumentele mele! – acțiunea mea va fi respinsă, iar ea se va ocupa personal de asta”, a scris Dragnea.

Liviu Dragnea nu mai are încredere în justiție

Fostul lider PSD a amintit și de dosarul DGASPC Teleorman, unde au existat încălcări de procedură, însă nimănui nu i-a păsat de aceast lucru. El a mai adăugat  că este conștient de faptul că mulți și-ar dori să fie redus la tăcere, atât în România cât și în Europa, însă el și-a asumat acest risc.

”Dragi români, nu mă mai miră nimic și nu mai aștept nimic. Ca și în cazul dosarului DGASPC Teleorman, și în cazul Referendumului există încălcări de procedură, există inconsistențe și breșe în argumentație. Nu i-a interesat, nu le-a păsat. Miza rămâne, comanda primează. Iar miza a fost ca eu să fiu precum cei pe care îi vedeți astăzi în fruntea țării: predați, vânduți, slugarnici. NICIODATĂ!

Știu că sunt mulți cei ce vor să fiu redus la tăcere. Nu doar aici, în România. Însă a fost un risc pe care mi l-am asumat din prima zi când am decis să lupt pentru țara asta. Nu a fost o decizie pe care am luat-o cu inima ușoară, dar a fi patriot înseamnă să îți asumi că vor fi momente când va trebui să alegi între tine și interesul țării. Iar ce nu au înțeles ei este că eu nu sunt de vânzare și nici destinul acestui popor. Mergem înainte, până la capăt, dragi români, dragi patrioți”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.