Klaus Iohannis, umilit! USR PLUS i-a aruncat vorbe extrem de puțin respectoase, prin vocea lui Ionuț Moșteanu.

Liderul deputaților USR PLUS a declarat luni că Iohannis este nici mai mult nici mai puțin un ”activist PNL”.

Klaus Iohannis, umilit! Acuze privind lipsa de imparțialitate a Președintelui

”Din păcate, președintele nu dă mesaje pozitive. El avea posibilitatea de a rezolva criza politică încă de săptămâna trecută, când a fost demis fără motiv Stelian Ion.

Din punctul meu de vedere, mesajele acelea au fost de activist PNL. Ar fi putut să își exercite rolul de mediator.”, a spus Ionuț Moșteanu.

Ionuț Moșteanu a fost întrebat dacă miniștrii USR PLUS își mai depun demisiile din Guvern, însă a dat un răspuns evaziv.

”Va fi o discuție în cursul zilei de azi, cu siguranță. Vom vedea ce se mai întâmplă în plan politic. Este o întâlnire la Cotroceni, vom vedea, poate în al 13-lea ceas și într-un moment de responsabilitate față de țară a celor doi oameni de stat, Florin Cîțu va face un pas în spate și toată lumea se întoarce la treabă, vine un premier din partea PNL, votăm în câteva zile și dăm drumul la treabă”, a declarat liderul deputaților USR PLUS la Parlament.

”Ar fi o decizie înțeleaptă”

El crede că această decizie ar fi una ”înțeleaptă”.

”Sper că aceasta va fi decizia. Ar fi o decizie înțeleaptă, de oameni de stat, care ar debloca această situație”, adaugă Moșteanu.

De precizat că Premierul Florin Cîţu a fost convocat, luni, la ora 12:30, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, pentru o discuţie pe tema crizei guvernamentale.

Klaus Iohannis este de părere că ”USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor”:

”USR PLUS trădează voința cetățenilor”

”Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.”, a scris Iohannis pe Facebook.

Sursa foto: Dreamstime.